donderdag 30 maart 2017

Zelfs de Stopera wordt hip: ideeën zijn welkom

De Stopera moet hipper en levendiger worden. En om dat te realiseren vraagt de gemeente ondernemers met een goed idee te komen om de begane grond van de Stopera in te vullen. Mensen met ideeën kunnen zich vanaf vandaag melden.

Na de verbouwing moet de benedenverdieping van het stadhuis een plek worden waar 'Amsterdamse initiatieven zich kunnen laten zien', aldus wethouder Pieter Litjens. Er komen grote openingen aan de zijde van het Waterlooplein. Daardoor komt er een directe verbinding met het Waterlooplein en de markt. De gemeente hoopt een 'actieve en levendige programmering van de lichtstraat' mogelijk te maken. De lichtstraat is de gang aan de Waterloopleinzijde van het stadhuis.

Ideeën aandragen kan dus vanaf vandaag. Uiteindelijk wordt er een voorselectie gemaakt van vijf inschrijvers voor de definitieve selectieronde. Die indieners mogen hun ideeën verder toelichten en uitwerken. Een commissie beoordeeld de ideeën. De verbouwing van de begane grond van het stadhuis zal naar verwachting starten in het eerste of tweede kwartaal van 2018.

 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2mS54e2
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten