vrijdag 31 maart 2017

Verdachte verkrachting Brettenpad mag uitspraak in vrijheid afwachten

De man die ervan wordt verdacht op 10 mei 2015 een toen 27-jarige vrouw te hebben verkracht op het Brettenpad is door de rechtbank per direct in vrijheid gesteld. Dat bevestigt zijn advocaat Francisco Soriano aan AT5.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste gisteren nog 4 jaar tegen de 27-jarige Amsterdammer. Volgens de officier van justitie was het slachtoffer 'overgeleverd aan een menselijk wapen'. De rechtbank heeft de verdachte in aanloop naar de uitspraak op 13 april echter in vrijheid gesteld. 

Match
Enes P. werd in april vorig jaar opgepakt nadat er een match uit de DNA-databank rolde. Zijn DNA zat in de landelijke databank voor strafzaken omdat hij op zijn 17e een telefoon had gestolen.

Opmerkelijk genoeg was die match er al op 26 januari, een paar maanden voordat P. werd opgepakt. Het OM heeft de DNA-sporen laten onderzoeken en een deskundige concludeerde - op basis van de match - dat het zeer aannemelijk is dat P. de vrouw destijds verkrachtte.

Verschillende conclusies
Maar een tweede onderzoek, door een andere deskundige, een zogenoemde contra-expertise, gaf een ander beeld. Een hoogleraar genetica aan de Universiteit Leiden concludeerde dat er te weinig DNA bij het slachtoffer is aangetroffen om te kunnen stellen dat het overeenkomt met het DNA van Enes P.

Beschrijving
P. heeft volgens zijn advocaat Francisco Soriano altijd ontkend iets met de zaak te maken te hebben. 'DNA is het enige bewijs in deze zaak. Bovendien gaf het slachtoffer een signalement dat niet overeenkomt met mijn cliënt. P. is dik, vadsig en heeft een gitzwarte baard, terwijl de dader werd omschreven als een man met een normaal postuur en een lichte baard.'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2oiGJ1k
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten