vrijdag 31 maart 2017

Valkenier Amsterdamse Poort vindt ophef over vogelshow overdreven: 'Opbrengst gaat naar verzorging'

Op de braderie van winkelcentrum de Amsterdamse Poort worden sinds kort roofvogels tentoongesteld. Bezoekers kunnen er tegen betaling mee op de foto. Te triest voor woorden, vindt de Partij voor de Dieren. Onzin, zegt de valkenier. Volgens hem gaat de opbrengst naar de verzorging van de vogels.

Voor 3 euro kun je met een van de vogels op de foto. AT5 publiceerde er in januari een artikel over dat destijds tot raadsvragen leidde van de Partij voor de Dieren. De partij sprak van een 'trieste vertoning'. 'Deze vogels worden gevangen gehouden in een onnatuurlijke omgeving en ingezet als vorm van commercieel vermaak'.

Lees ook: Voor drie euro op de foto met uil in Zuidoost: 'Trieste vertoning'

De valkenier toonde zich vanmiddag ongelukkig met de toon van het artikel. 'Jullie komen op voor de dieren, maar de helft van jullie redactie kent het verschil niet eens tussen een kanarie en een uil', zegt de man. 'Mensen zien hier vogels aan een touwtje, maar ze weten niet waarom'. Hij beweert dat de opbrengsten ten goede komen aan verzorging, voer en medische zorg.

De vogelshow bij Amsterdamse Poort kan overigens niet worden verboden, ook al is het stadsbestuur erop tegen. Dat komt doordat gemeenten slechte 'beperkte bevoegdheden' hebben gekregen van de rijksoverheid om evenementen met dieren tegen te gaan.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2nr9wg5'Opbrengst%20gaat%20naar%20verzorging'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten