woensdag 29 maart 2017

Langere straf in hoger beroep voor 'Maserati-man' Möllenkamp

Oud-directeur van Rochdale Hubert Möllenkamp is in hoger beroep tot een hogere straf veroordeeld. In 2015 was het 2,5 jaar, vandaag heeft het gerechtshof Möllenkamp veroordeeld tot drie jaar en drie maanden.

Lees ook: OM eist opnieuw 3 jaar cel tegen 'Maseratiman' Möllenkamp

Steekpenningen
Möllenkamp, die als bestuursvoorzitter werkte bij woningcorporatie Rochdale, nam volgens het OM honderdduizenden euro's aan steekpenningen aan en fraudeerde voor ongeveer een miljoen euro met de belasting.

'De feiten hebben zich afgespeeld in een periode van tien jaar. Het escaleerde in de loop der jaren, bedragen werden groter en het aantal incidenten nam toe. Hij gleed met grote snelheid af van het door hem gecreëerde hellend vlak'. De 67-jarige Möllenkamp werd 2009 ontslagen door Rochdale, nadat de misstanden aan het licht waren gekomen.

Lees ook: Rochdale betaalde 8.500 euro per maand voor Maserati

Zonnekoning
De voormalig bestuursvoorzitter, die er een luxe levensstijl op nahield, kreeg bijnamen als 'Maseratiman' en 'Zonnekoning'. Hij heeft zelf altijd ontkend dat hij steekpenningen heeft aangenomen. Hij noemde het achteraf gezien 'verkeerd' en 'onhandig' dat hij giften aannam van zakelijke relaties, zo zei hij eerder tegen het gerechtshof.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2ngwvJZ'Maserati-man'%20M%C3%B6llenkamp
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten