vrijdag 31 maart 2017

Gezin uit Oud-Zuid neemt aanstoot aan struikelsteen

Twee bewoners van Oud-Zuid zijn naar de rechter gestapt omdat ze de struikelsteen voor hun woning weg willen hebben. De constante confrontatie met het verleden zou voor hen te belastend zijn, schrijft Het Parool.

De struikelsteen ligt er ter nagedachtenis aan de voormalige bewoner van het pand die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gedeporteerd en vermoord. Volgens de huidige bewoners vormt de struikelsteen een 'onredelijke belasting voor het privéleven van de bewoners en voor hun kinderen'. Verder voelen ze zich aangetast in hun privacy, omdat de steen ervoor zou zorgen dat veel voorbijgangers 'indringend' naar de woning kijken.

De voorzieningenrechter verwees de zaak vorige week door naar de civiele rechter, schrijft Het Parool. Die moet de zaak binnenkort beoordelen.

Herinneringssteentjes

In Amsterdam liggen zo'n 400 struikelstenen. Dat zijn kubusvormige betonnen stenen, met een messing bovenplaat, die in en bij woningen worden geplaatst waar in de oorlog Joden hebben gewoond die zijn vermoord in de Duitse vernietigingskampen.

 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2ojECdL
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten